Laatste nieuws over xinjiang
21 t/m 40 (van 43 artikelen)
19 jan 19:10
De Verenigde Staten hebben de Chinezen beschuldigd van genocide tegen de moslimminderheid Oeigoeren.
14 jan 21:05
Londen gaat bedrijven straffen die profiteren van gedwongen arbeid door de islamitische bevolkingsgroep van de Oeigoeren.
17 dec 8:39
De Chinese internetgigant Alibaba gebruikt volgens onderzoeker naar videosurveillance IPVM gezichtsherkenningssoftware om beelden van Oeigoeren te kunnen herkennen die worden geplaatst op het internet.
8 dec 18:47
Hoewel minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) er niet voor voelt, wil de Tweede Kamer toch dat het kabinet Nederlandse kleding- en textielbedrijven in het Chinese Xinjiang gaat aanmoedigen om de regio te verlaten.
2 dec 14:07
Het kabinet moet Nederlandse textiel- en kledingbedrijven aansporen om weg te gaan uit de Chinese regio Xinjiang waar de Oeigoeren worden onderdrukt.
30 sep 17:08
De Tweede Kamer wil dat er Europese sancties komen tegen Chinese personen en bedrijven die betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen tegen Oeigoeren in Xinjiang.
29 sep 17:01
De Chinese autoriteiten hebben duizenden islamitische gebedshuizen in de noordwestelijke Chinese regio Xinjiang laten slopen
25 sep 7:03
Een groep van vijf Republikeinse Amerikaanse Senatoren heeft streamingdienst Netflix opgeroepen plannen om een Chinese sciencefictionboekenreeks tot actieserie te verwerken, stil te leggen.
8 sep 8:48
De regering van de Verenigde Staten overweegt een verbod in te stellen op katoenproducten uit de noordwestelijke Chinese provincie Xinjiang vanwege de mensenrechtensituatie daar, meldt The New York Times.
8 sep 8:09
Entertainmentbedrijf Disney ligt onder vuur vanwege het maken van opnames voor de film Mulan in de Chinese provincie Xinjiang, meldt The Hollywood Reporter.
31 jul 17:02
In een periode van oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China heeft de Amerikaanse regering een Chinese organisatie sancties opgelegd voor het schenden van mensenrechten.
13 jul 11:06
China heeft sancties opgelegd aan vier Amerikaanse bestuurders als antwoord op Amerikaanse sancties tegen Chinese regeringsmedewerkers.
9 jul 19:19
Drie hoge Chinese functionarissen mogen de Verenigde Staten niet meer in als sanctie voor de "verschrikkelijke" mishandeling van minderheden in de Chinese provincie Xinjiang.
6 jul 16:17
De Amerikaanse douane onderschepte onlangs een zending mensenhaar uit werkkampen in het Chinese Xinjiang.
17 jun 23:03
De wet kreeg veel steun in beide huizen van het Congres.
29 jan 13:07
De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer doet om mensenrechtenschendingen in China tegen moslims te stoppen.
27 dec 11:27
China ontkent dat het in het geheim de Oeigoerse academicus Tashpolat Tiyip ter dood heeft veroordeeld. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International vermoedde in september al een "geheime en onrechtvaardige veroordeling".
4 dec 7:44
De nieuwe wet roept op tot het sluiten van de detentiekampen in de noordwestelijke regio Xinjiang.
30 jul 13:24
De meeste mensen die naar omstreden detentiecentra in de Chinese regio Xinjiang zijn gestuurd, zijn volgens de autoriteiten alweer teruggekeerd in de samenleving.
10 jul 16:12
Meer dan twintig landen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de massale detentie van Oeigoeren in de Chinese regio Xinjiang.
< 1 2 3 >

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi