Laatste nieuws over zwarte piet
21 t/m 40 (van 95 artikelen)
6 okt 17:45
Zwarte Piet, Donkere Piet, Bruine Piet, Roetveeg Piet, helemaal geen Piet.
4 okt 12:59
Een aantal organisaties die een rol spelen bij de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet roept op tot kalmte en een respectvolle dialoog over het onderwerp.
30 sep 16:16
Kinderombudsman Margrite Kalverboer heeft vrijdag tientallen boze reacties gekregen na haar vrijdag gepubliceerde rapport dat Zwarte Piet aangepast moet worden.
29 sep 17:29
Winkeliers en scholen in Nijmegen hebben donderdag een valse brief over het uiterlijk van Zwarte Piet ontvangen.
31 mei 13:47
Sylvana Simons doet aangifte van racisme. Zij maakte dat dinsdag bekend op de website van de politieke partij DENK.
27 mei 21:00
Ruim honderd programmamakers, acteurs, sportmensen en andere Bekende Nederlanders hebben de omroep NTR vrijdag in een open brief gevraagd Zwarte Piet definitief uit te zwaaien.
24 mei 11:40
Erik van Muiswinkel is gestopt als Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal omdat hij vindt dat de NTR afscheid moet nemen van Zwarte Piet in zijn huidige vorm.
3 dec 12:03
Kleine kinderen hebben een positief beeld van Zwarte Piet. Ze vinden hem aardig, slim en hardwerkend.
10 nov 12:17
Veel scholen passen het uiterlijk van Zwarte Piet bij de komende sinterklaasviering niet aan.
17 sep 10:42
Basisscholen in Den Haag hebben afgesproken dat voortaan rond 5 december neutrale Zwarte Pieten langskomen.
28 aug 13:36
Kinderzender Nickelodeon introduceert dit jaar ongeschminkte pieten in de nieuwe dagelijkse sinterklaasserie 'Op weg naar pakjesavond - Sint vermist!'.
7 jul 15:32
Bij het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam zijn drie aangiftes en zo'n zevenhonderd steunbetuigingen binnengekomen tegen Zwarte Piet.
28 mei 15:36
Activist Abulkasim Al-Jaberi wordt niet meer vervolgd omdat hij tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet ,,Fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis'' heeft gezegd.
1 dec 15:16
Een filmpje dat op Facebook circuleert heeft bij veel Marokkaanse jongeren de wenkbrauwen doen fronzen. Tijdens een Marokkaanse bruiloft kwam Sinterklaas met zijn Pieten binnen.
1 dec 12:33
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft zondag een flinke flater geslagen.
18 nov 19:13
Het jaarlijkse sinterklaasfeest in de Groningse wijk Beijum gaat niet door omdat de organisatie vanwege de discussie over Zwarte Piet bang is voor ongeregeldheden.
17 nov 10:57
Eurocommissaris Frans Timmermans hoopt dat uiteindelijk iedereen in zal zien dat voor dom racistisch gebral geen plaats is in Nederland.
13 nov 13:15
De PVV wil in een wet vastleggen hoe Zwarte Piet er uit hoort te zien. De zogenaamde Zwarte Piet-wet wordt woensdagavond door de partij geïntroduceerd.
11 nov 12:15
De grootste leverancier van hulpsinterklazen en Zwarte Pieten in de hoofdstad gaat dit jaar niet naar Amsterdam Zuidoost.
6 nov 15:57
Volgens Nourdin El Ouali, fractievoorzitter van de Rotterdamse islampartij Nida is Zwarte Piet 'onversneden racisme en een erfenis van een achterlijke tijd en een achterlijke cultuur'.
< 1 2 3 4 > >>

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi